”Man behövde inte ens tömma skåpen”

Saul J  Salo E 031_1067x800

”En dag ringde någon på dörren och jag öppnade. Där var en ung man med en broschyr i sin hand. Han presenterade sig och sa vad han hade för ärende. Sen frågade han, om han kunde titta på hurdant kök vi har. Jag släppte in honom och sade att det kan du gärna göra!

Vi bor i ett radhus som är byggt 1983, med köksluckor av mörk teak. Luckorna i och för sig var inte trasiga. Gångjärnen var naturligtvis lite slitna och lådorna var tröga och av plast. Elegas representant berättade hur lätt det är att få ett nytt utseende och funktion på vårt kök och hämtade luckmodeller från sin bil.

Många alternativ och möjligheter att göra förändringar

Den lämpliga färgen hittade vi genast! Vit eklucka med valvfräsning. Ovalt handtag passade bra mot det bruna kaklet, som vi inte tänkte byta.

När vi hade tänkt på alla detaljer, räknade representanten fram ett pris och kontraktet bestämdes med detsamma. Representanten gjorde utförliga mätningar och vi drack en kopp kaffe. Därefter gick han, och lovade att komma tillbaka och fotografera det nya köket.

Elegas montör ringde upp oss efter tre veckor och sade att han skulle komma nästa onsdag för att montera de beställda luckorna. Monteringen gick snabbt. Montören började jobbet klockan 10 och det var färdigt klockan 14. Därefter gick han över gatan för att montera nästa kök. Monteringen gick riktigt snabbt. Montören får vitsord 10+ både för arbete och beteende. Måtten var exakta och allting passade exakt. Efteråt skrattade vi när vi frågade montören: ”ska vi bädda till dig, så att du kan fortsätta nästa dag utan att behöva köra fram och tillbaka?”

Man behövde inte ens tömma skåpen. Montören skämtade att ”nu ser man, om fruns skåp är i ordning”. Montören tog de gamla luckorna med sig. Vi gjorde en liten förändring: vi tog bort ett smalt skåp och monterade bredare lådor och det är trevligare att använda dem nu. Det känns underligt när lådorna glider så lätt.

Finsk kvalitet

Man kan lita på finsk kvalitet och varför byta stommarna om de fortfarande är i gott skick. När man bara byter ut luckor är det en miljöfråga och sparar även energi

När representanten kom för att fotografera det nya köket, beställde vi på samma gång skjutdörrar till hallen och övre skrubben, ton i ton med köket. Så fick vi återigen dricka en kopp kaffe även om representanten hade bråttom. Han hade nästa kundbesök bokad här i närheten.

Tack till Elega och god fortsättning!

Hälsningar Sinikka ja Eero Nahkala, Äänekoski

Kunder: Sinikka ja Eero Nahkala, Äänekoski
Representant: Mika Lahtinen
Montör: Pentti Etelä

About Elega Oy

Elega är en finskt kökstillverkarföretag som grundades 1991. Med vårt unika servicekoncept är vi marknadsledare i Finland och finns nu även i Sverige. Redan nu finns över 60 000 högklassiga Elega kök.
This entry was posted in Erfarenheter Elega and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.